Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@05:54:07 GMT

۳ بار سکته برای ساخت یک سریال! +عکس

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۷۵۴۸

۳ بار سکته برای ساخت یک سریال! +عکس

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، تقریبا تا به اینجای کار می توان گفت سریال «مختارنامه» به کارگردانی داوود میرباقری پرتکرارترین مجموعه تلویزیونی ایرانی در صداوسیما بوده است. دلیل آن هم بر می گردد به موضوع جذاب و جنجالی که این سریال دارد. «سرنوشت قاتلان امام حسین علیه السلام» با رهبری مختار ثقفی که شاید بسیاری تا پیش از پخش سریال نسبت به آن آگاهی نداشتند و نمی دانستند بر سر این اشقیاء چه آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما قطعا ساخت و تولید این سریال فاخر، تهیه کننده‌ای کارکشته داشته است که توانسته این مسیر سخت را برای کارگردان و سایر عوامل هموار کند و او کسی جز محمود فلاح نیست که پیش از این سریال های به یادماندنی دیگری نظیر «تفنگ سرپر»، «کلانتر» و... را هم تهیه کنندگی کرده است.

از او خواستیم با ما به گفت وگو بنشیند و ناگفته‌هایی از دوران تولید «مختارنامه» را برایمان بگوید.

-نمی دانم تا به حال چند بار این سریال از تلویزیون پخش شده است. اما این را می دانم که دیگر تبدیل به پر تکرارترین سریال تلویزیون شده است. خود من هر بار این سریال را می بینم سیر نمی شوم و فکر می کنم که هر بار سریال از تلویزیون پخش می شود هنوز مخاطبان آن را با عشق و علاقه می بینند که برایم ارزشمند است و خدا را شکر می کنم که مردم «مختارنامه» را دوست داشته و دارند و با عشق آن را دنبال می کنند. همیشه فکر می‌کنم بزرگترین سعادتی که در زندگی نصیبم شده همین ساخت «مختارنامه» بوده است. سریال را با عشق ساختیم و خدا را شکر در طول زمان ساخت خون از دماغ کسی نیامد. همیشه فکر می‌کنم نیروی ماورایی در همه این سالها مراقب ما بود و به نوعی بیمه شده بودیم.

-امروز دیگر جزییات هزینه های تولید سریال و دستمزدها مشخص شده و تقریبا حالا شاید رسما اعلام نشده باشد ولی در جاهای مختلف بیان شده است. امروز دیگر نمی توان «مختارنامه» را با توجه به این شرایط ساخت. زمانی که سریال تولید شد رقمی حدود ۲۵ میلیارد برای ساخت سریال هزینه کردیم که بخشی از آن متعلق به دستمزدها بود و بخشی از آن هم هزینه ساخت دکورهای مختلف در شهرهای مختلف شد. چندین بار هم اعلام شد که دستمزدهای بازیگران چطور پرداخت شده و مثلا همه می دانند که آن زمان فریبرز عرب نیا در مجموع ۵۰۰ میلیون تومان برای بازی در مختارنامه دستمزد گرفت. اما الان دیگر نمی‌توان همین سریال مختارنامه را با آن شرایط تولید کرد. چون شرایط بسیار سخت شده است. هزینه های تولید عجیب و غریب و سرسام آور شده و قطعا چندین برابر بودجه مجموعه «مختارنامه» برای تولید سریال هایی در سطح مختارنامه نیاز است. تازه این درحالی است که دستمزد بازیگران به نسبت هزینه های تولید خیلی بالا نرفته است. 

-آخرین صحنه و سکانسی که فیلمبرداری شد مربوط به نبرد آخر و جنگ مختار در مسجد بود که اتفاقا بسیار تاثیرگذار هم به تصویر درآمد. بخش های مربوط به شهادت مختار و جنگ سختی که با دشمنان داشت بسیار ویژه و سخت ساخته شد و خدا را شکر خیلی هم ماندگار به تصویر درآمد. فیلمبرداری این بخش از «مختارنامه» حدود یک ماه طول کشید و در این مدت ما به اندازه تولید یک فیلم سینمایی کار کردیم. البته این را هم بگویم که همین قسمت های آخر طی چند مقطع اتفاق افتاد که البته مخاطب متوجه این تغییر نمی شود. 

-صحنه های مربوط به حضرت ابوالفضل علیه السلام به دستور سید عزت الله ضرغامی و با نظر ایشان به کار اضافه شد. اصلا فیلمبرداری «مختارنامه» تمام شده بود و همه به تهران برگشته بودیم که این تصمیم گرفته شد. به همین دلیل یک تیم دوباره به شاهرود برگشت. یک نخلستان که حدود ۱۰۰ کیلومتر با شهر فاصله داشت محل تصویربرداری ما بود. این صحنه ها به سختی گرفته شد. بخش هایی هم در کویر شاهرود ضبط شد که بسیار طاقت فرسا بود که در نهایت هم به پخش نرسید.

درباره صحنه های مربوط به حضرت ابوالفضل علیه السلام و بخش هایی که پخش نشد باید بگویم که اگر بخواهیم آنها به روی آنتن برود باید خیلی جاهای آن را تغییر داد و به روی آنتن برد. در حقیقت باید حذفیاتی انجام داد و روی آن کار کرد تا قابل پخش از تلویزیون شود. به آن شکلی که ساخته شده بعید میدانم کار مناسب پخش از تلویزیون باشد و قطعا و حتما نیاز به تغییر دارد.

-آرزو دارم یک کار مذهبی حول وحوش قیام مختار بسازم و اگر عمرم جواب بدهم. دلم میخواهد که دوباره کار بسازم ولی نمی دانم که می توانم یا نه. وقتی مختار را ساختیم درست است که سخت بود اما در نهایت ساخته شد ولی دیگر امروز خیلی کار تولید سخت شده است. از میان مجموعه ۴۰ قسمتی «مختارنامه» خودم شخصا بخش های مربوط به زهیر بن قین را خیلی دوست دارم. دلم میخواست که سریالی را با همان حال و هوا بسازم. من صحنه‌های مربوط به چادر زهیر را خیلی دوست دارم، با مرحوم فریبرز صالح هم در این باره صحبت کرده بودم ولی متاسفانه نشد و حالا هم نمی دانم که عمر و شرایط جسمانی کفاف می دهد که بتوانم این سریال را بسازم یا خیر.

-وقتی سریال کلید خورد ۶۲ سالم بود و وقتی تمام شد دیگر هفتاد ساله بودم. کار تولید سریال بسیار سخت بود و سر ساخت سریال مختارنامه سه بار سکته کردم. حتی عمل باز قلب هم داشتم اما محکم می گویم که این سریال با عشق بسیاری ساخته شد و هر بار که سریال را می بینم فکر می کنم که می‌شد به موارد دیگری هم پرداخت که توجه نشده است. اما خدا را شکر می‌کنم که این سعادت شامل حال ما شد و تولید مجموعه فاخر «مختارنامه» در کارنامه ما ثبت شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سریال سریال تلویزیونی تهیه کننده مختارنامه داوود میرباقری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۷۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله

به گزارش بازار، مهدی کوهی در نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار کرد: این مجتمع به عنوان پیشران تولید مقاطع فولادی در کشور، محصولات فولادی متنوع از جمله ریل، تیرآهن، میلگرد، ورق، نبشی و... را در سبد محصولات خود دارد؛ در واقع ذوب آهن با استفاده از فناوری‌ های دانش بنیان پیشرفته و تجهیزات به روز توانایی تولید محصولات با کیفیت بالا و استانداردهای بین‌المللی را دارا است.

وی افزود: ذوب آهن اصفهان با تمرکز بر بهره ‌وری، کیفیت و رضایت مشتریان مطابق با استانداردهای بین المللی اقدام به تولید پروفیل های بال پهن تا سایز ۳۰ نموده که تحولی عظیم در صنعتی سازی ساختمان کشور را ایجاد می‌نماید، پیامد استفاده از این محصولات رشد صنعتی سازی صنعت ساختمان و ساخت و ساز در کشور است که در واقع جایگزین نمونه های خارجی شده و باعث جلوگیری از واردات و استفاده از تولید داخل می شود ضمن اینکه افزایش بهره‌وری و ایمنی و مقاومت در برابر حوادث طبیعی و زلزله را نیز در پی دارد.

مدیر عامل ذوب آهن اصفهان، افزود: با توجه به حضور سایر شرکت های بخش خصوصی در تولید این محصولات، استراتژی جدید ما عبور از محصولات سنتی و تولید محصولات صنعتی و آلیاژی از جمله تیرآهن بال پهن است.

وی گفت: هم اکنون این مجتمع عظیم صنعتی آمادگی لازم برای تولید انبوه تیرآهن بال پهن تا سایز ۳۰ را دارد.

اجرای تمامی طرح ‌های توسعه راه آهن کشور با ریل ذوب آهن اصفهان

مهدی کوهی افزود: این مجتمع به عنوان بزرگترین تولید کننده مقاطع فولادی افتخار دارد که در این دهه پیشران توسعه صنعتی سازی ساختمان، راه آهن سراسری و مترو کلان شهرهاست؛ تولید ریل در شرایط تحریم به کمک کشور آمد و امروز همه طرح ‌های توسعه راه آهن کشور با ریل ذوب آهن اصفهان انجام می شود.

کوهی با بیان اینکه سازه های فولادی به دلیل سرعت اجرای بیشتری که دارند یکی از گزینه های برتر برای ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده می باشند، اظهار داشت : ساخت سازه با استفاده از پروفیل های آماده و قطعات استاندارد باعث می‌شود که زمان ساخت و اجرای آنها به طور قابل توجهی کاهش یافته و کیفیت ساخت سازه نیز افزایش یابد.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه به منظور طراحی ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله در آیین نامه زلزله کشور طراحی و بهره برداری برای هر منطقه ملاک عمل قرار می‌گیرد گفت: در طراحی سازه مسئله حائز اهمیت شکل پذیری سازه و جذب انرژی است. سازه ‌هایی که از مواد انعطاف پذیر و سیستم های توزیع شده انرژی استفاده می‌کنند از مقاومت بهتری در برابر زلزله برخوردارند.

وی افزود: در واقع پروفیل‌های نورد شده با توجه به ابعاد و شکل خاصی که دارند نسبت به سایر پروفیل ها از شکل پذیری و قدرت بیشتری برخوردار بوده و نسبت به مقاطع ساخته شده با ورق نیز دارای رفتار دینامیکی بهتر و سرعت ساخت بالاتری خواهند بود.

مدیر عامل ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: در صورت وقوع زلزله سازه های ساخته شده با پروفیل‌های بال پهن نورد شده توانایی انعطاف و تغییر شکل بیشتری دارند و رفتار ایمن تری را از خود نشان خواهند داد. همچنین پروفیل‌های نورد شده با توجه به فرایند تولید شان دارای نواقص و خطاهای ساخت ناچیز و کیفیت سطح بالاتری هستند.

وی گفت: در تیر ورق ها علاوه بر ضرورت کنترل نمودن بازرسی جوش های متصل کننده اجزای مقاطع، لازم است کنترل‌های هندسی نیز در مقطع انجام پذیرد که ممکن است برخی از این ضوابط در تولید نادیده گرفته شود و کیفیت مقطع را تحت الشعاع قرار دهد اما در فرایند تولید مکانیزه تیرآهن بال پهن در ذوب آهن تمامی رواداری های مجاز هندسی مقطع نیز تأمین می‌ شود.

استفاده از پروفیل‌های بال پهن نورد شده در برج خلیفه

وی افزود: در ساخت و سازهای بزرگ و پیچیده در دنیا استفاده از پروفیل های بال پهن نورد شده با اندازه بزرگ به عنوان یک راه حل موثرو مقرون به صرفه شناخته شده است؛ به عنوان مثال در برج خلیفه که یکی از بزرگترین ساختمان های بلند مرتبه جهان است مشابه بسیاری از آسمان خراش های دیگر جهان از پروفیل‌های بال پهن نورد شده با سایز بزرگ استفاده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903979

دیگر خبرها

  • درباره آخرین وضعیت مجموعه‌ای بلاتکلیف/ چرا سریال حضرت معصومه(س)ساخته نمی‌شود؟
  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • احیای استقلال بعد از دو سکته ناقص/ خارجی‌ها صدر را آبی نگه داشتند
  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال افعی تهران
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • عاشقانه «نیلگون» با مثلث فروتن، حجار و درخشانی می‌آید